dimecres, 14 d’abril del 2010

Una casa de barrets...


Tornant als jocs per pensar, avui us plantejo un joc per pensar més exigent que els que us he proposat fins el moment. A veure si algú dels meus fidels i incontables lectors és capaç de treure'l. Només espremeu-vos el cervell uns minuts i trobareu de ben segur la resposta. Aquí el teniu:

En una taula hi ha cinc barrets; dos de blancs i tres de negres. Tres senyors en fila india es posen un dels barrets a l'atzar.


Es pregunta al tercer de la fila, que pot veure el color dels barrets del primer i el segon senyor de la fila, si pot dir amb seguretat el color del seu barret. L'home respon negativament a la pregunta i els altres dos entenen el seu raonament.

Es fa la mateixa pregunta al segon d'ells, que només veu el barret del primer, i tampoc pot respondre amb exactitud a la pregunta. L'últim entén el seu raonament.

Per últim, el primer de la fila, que no veu cap barret, respon encertadament el color del barret que duu posat.

Quin és el color del seu barret i com ho ha sabut?

Per confirmar la solució feu click aquí:

1 comentari:

  1. No ha estat un canvi gradual de nivell, eh? aquest no l'he sabut treure!
    Pensava k hi hauria trampa, perquè diu que hi ha 3 barrets a la taula, no 5 (3 negres, 2 blancs). Però no l'hagués sabut igualment, estava massa ben acostumada al nivell que ens atribuïes fins ara a mi i a la resta dels teus incontables lectors :)
    Ara en vull més!!

    ResponElimina