dilluns, 26 d’abril del 2010

Investigació a la carta

La Unió Europea ha decidit portar la democràcia a la recerca amb la iniciativa anomenada Agenda Ciudadana de Ciéncia e Innovación. En trets generals, l'objectiu de la iniciativa és donar l'oportunitat a qualsevol persona a votar quins reptes científics s'han de solucionar abans de l'any 2030. Un comitè d'experts ha escollit 14 europeus, entre ells científics, metges, arquitectes, cuiners, humanistes i demògrafs per encapçalar cadascun dels reptes que ells mateixos han proposat i que els ciutadans podràn votar. D'aquesta manera es pretén que la ciència deixi de créixer a l'esquena dels ciutadans i formi part de la vida quotidiana de tots.

Per a conèixer amb més detall aquest propòsit d'apropament de la ciència per part dels nostres governants europeus us presento l'anunci de la iniciativa.

">

Si desitgeu donar la vostra opinió sobre les prioritats científiques actuals podreu votar el repte que cregueu més important en aquesta adreça web. Jo ja ho he fet, vosaltres teniu encara 30 dies per a fer-ho.

2 comentaris:

  1. Jo he votat la d'esbrinar com funciona el cervell!
    Igual així li treiem tot el partit que té, i solets trobem la solució a la resta.

    ResponElimina
  2. He votat exactament la mateixa opció perquè crec que és la més interessant de totes 14. Tot s'ha de dir dels 14 temes no n'hi havia gaires de interessants. El d'unificar les teories de la física probablement però res més...

    ResponElimina