dissabte, 10 d’abril del 2010

'La baula perduda' és descoberta a Sudàfrica

D'ençà que la comunitat científica acceptà la teoria de l'evolució de Darwin, vuit dècades enrere, començaren a aparèixer teories que especulaven amb la possibilitat d'un origen simiesc de l'espècie humana. Molts van ser els científics que s'oposaren a teories d'aquest estil i posaren en entredit la seva viabilitat, però les troballes descobertes en tots aquests anys han donat proves de la veracitat d'aquestes teories evolucionistes. Tanmateix, i tot i haver trobat varis exemples d'avantpassats evolutius de la nostra espècie, la baula entre el gènere simi i humà mai havia estat descoberta.

Aquest buit en la nostra història evolutiva podria haver estat omplert recentment per l'Australopitecus sediba, una espècie fins avui desconeguda recentment trobada per un equip d'excavadors de la Universitat de Witwatersrand de Johannesburg, Sudàfrica dirigits pel famós paleoantropòleg Lee Berger. Les restes fossilitzades de dos individus pertanyents a la recentment descoberta espècie s'han trobat a 50 quilòmetres de Johannesburg i es calcula que tenen entre 1,98 i 1,75 milions d'anys d'antiguitat. Les anàlisis dels dos esquelets calculen que els dos individus mesuraven aproximadament 1,27 metres i comptaven amb uns 30 quilos de pes, i revelen trets molt similars als del gènere homo, principalment en el crani i la pelvis.

Aquest descobriment ha despertat un gran entusiasme en el camp de la paleoantropologia, que veu en aquesta troballa la possible resolució d'un dels seus grans enigmes; Quina és la connexió entre el gènere homo i l'australopitecus?

1 comentari: