dimecres, 12 de maig del 2010

Noves oportunitats per la diagnosis en fases primerenques de l'Alzheimer

Un projecte conjunt entre el govern de l'estat de Queensland (Australia) i l'Institut CSIRO per la salut preventiva ha aportat noves perspectives en el mecanisme molecular del mal de l'Alzheimer.

Mitjançant un estudi per Ressonància Magnètica en el qual els investigadors responsables de l'estudi comparaven les imatges dels escàners cerebrals realitzats a individus d'igual edat que patien o no la malaltia detectaren una marcada atròfia en el teixit cel·lular de l'hipocamp, un component implicat en els processos de la memòria.

Després de l'anàlisi dels resultats del treball, els científics implicats en aquest estudi hipotetitzaren que el ja conegut augment dels dipòsits de proteïna beta-amiloide en el còrtex temporal inferior del cervell dels malalts d'Alzheimer era el responsable de la disminució dels nivells neuronals en l'hipocamp. L'explicació d'aquest fenomen rau en la interrupció de la connexió entre el còrtex temporal inferior i l'hipocamp a causa de l'augment de les plaques de beta-amiloides.

El descobriment d'aquest mecanisme pot resultar important per al desenvolupament de nous sistemes de detecció de l'Alzheimer en estadis prematurs de la malaltia.

A la fotografia imatge de les plaques beta-amilodes i l'atròfia cerebral provocada per l'excés d'aquestes en una persona gran sana (esquerra) comparades amb un pacient d'Alzheimer (dreta)

El següent vídeo il·lustra de manera molt comprensible el mal causat per l'Alzheimer.

">

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada