dimecres, 3 de març del 2010

El LHC preparat per reproduir el Big Bang

Dilluns passat un equip de físics del Centre Europeu de Recerca Nuclear (CERN) van restaurar l'activitat del Gran Col·lisionador d'Hadrons (LHC), el major col·lisionador de partícules del planeta que es troba prop de la ciutat suïssa de Ginebra.

Després dels problemes incials per posar en marxa els experiments pels que va ser dissenyat el LHC, sembla ser que aquest gran túnel de 27 metres de longitud podrà copar les esperances de la Ciència moderna reproduint a petita escala les condicions desencadenades per el Big Bang. L'experiment s'ha de realitzar accelerant dos feixos de protons a una velocitat molt propera a la de la llum i fent-los xocar.

Es preveu que aquesta experiència aportarà coneixement sobre problemes clau de la Física moderna en el camp de la composició i comportament de l'Univers com són la matèria obscura, l'energia obscura i comprovar hipòtesis fins ara no demostrables com la teoria del bosó de Higgs, una subpartícula atòmica que teòricament explica l'origen de la massa de les partícules.

El vídeo següent il·lustra el funcionament del LCH i l'anhelat experiment que permetrà:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada